Körömviselési tanácsok


  • Az első fontos javaslat, hogy úgy érkezz hozzánk, hogy a kezed nincs bekrémezve és a körmöd körül sincs beolajozva a bőröd. Ha mégis így érkezel, akkor nagyobb eséllyel lesznek a körmös alapanyagoknak tapadási problémái, emellett a felkent alapanyag elkezd csúszkálni a körmödön. Az elkészült köröm tartóssága és szépsége is múlik azon, hogy ezt a fontos szabályt betartod-e.
  • Azért, hogy sokáig tartósak és fényesek maradjanak a körmeid, van pár szabály amit be kell tartanod. Bár a gél-lakk és a műköröm is erősít, de minden behatásnak azért nem tud ellenállni. Szinte minden műköröm-alapanyag oldódik bizonyos vegyszerekben, ezért takarításhoz, minden esetben hordj kesztyűt! A legkritikusabb vegyszerek az alkohol-, aceton- és klórtartalmú vegyületek, például az ablaktisztító folyadékok, zsíroldók, fertőtlenítők.
  • A tartósság mellett, a körmök fénye is fontos szempont, mely akkor tompul, ha bizonyos vegyszerek megmarják vagy megkarcolják a köröm felületét. Mosogatószivacs, fémszivacs, súrolókrém mind-mind dörzsölik a köröm tetejét is, ami mattíthatja a felületet.
  • A gél-lakkozott körmök hosszát ne reszeld! Ha a körmök élzárását lereszeled, akkor bizony felválhat és lepattanhat a körmödről a gél-lakk.
  • Bármilyen körmöt is készíttetsz nálunk, biztos lehetsz benne, hogy az valamennyivel erősíteni is fogja a körmeidet, ámde mégsem annyira erős, hogy bármit kibírjon. A körmeid nem azért készültek, hogy helyettesítsék a matricakaparót, a szivacsot, a sörnyitót, a kopogtatót, a szerszámokat stb. Kérjük, hogy ezekhez a tevékenységekhez a hozzá való, megszokott eszközöket használd!