Műkörmös továbbképzések
Továbbképzés fontossága

Egyéb

2016-02-07 13:43:12

Minden szakmánál fontos a fejlődés, a továbbképzés. Aki nem járt még műkörmösnél annak elsőre furcsán hangozhat, hogy a körömépítésben és díszítésben is lehet folyamatosan bővíteni tudásunkat, műkörmösként.

Nálunk, manikűrösöknél miért fontos mindez? 

A divat folyton változik. Ha nem tart lépést az szakember akkor bizony gyorsan lemaradhat. Lesz helyettünk jobb és ügyesebb körmös, aki a vendég minden vágyát ki tudja szolgálni. 

Milyen továbbképzési lehetőségeink vannak?

A mi szakmánkban szerencsére bőven lehet miből válogatni.

 • Választhatsz márka szerint. A műkörmös cégek a saját honlapjukon adnak tájékoztatást a képzések leírásáról, szükséges anyaglistáról, dátumokról, egyéb ehhez kapcsolódó információkról. Pofon egyszerűen be lehet iratkozni ezekre a képzésekre egy e-mail küldésével.
 • Választhatsz technika szerint. Műkörömépítő, díszítő, versenyfelkészítő, körömtábor, diploma kategóriák állnak.rendelkezésedre.
 • Egy két műkörmös márka már nehézségi szint szerint is osztályozza a képzéseit. Ámbár nekünk kell eldönteni, hogy milyen szinten is állunk de azért ez is egy nagy segítség.
 • Választhatunk oktató szerint is. Az oktatás minőségét sokszor leginkább az oktató stílusa, képességei határozzák meg. Ha van egy bevált tanárunk akkor ne habozzunk az összes képzésére ellátogatni. Ettől függetlenül fontos a különböző látásmódok megismerése, ne ragadjunk le egy tanárnál.
 • Lakóhely szerint is tudunk szűrni. Ha valakinek problémás a hosszabb utazás akkor választhat a lakóhelyéhez legközelebbi oktatási centrumot. 
 • Választhatsz a csoport létszáma alapján. Bizonyos márkák a kiscsoportos tanfolyamok híve. Ha te ezt jobban kedveled választhatsz így is. 

Önképzés

 • Az önképzés lehetősége mindig adott. Ha van szünet két vendég között, esetleg szabad a hétvégénk akkor gyakoroljunk. Építhet a szakember saját magának is különböző körmöket, próbálgathat új díszítéseket elkészíteni, esetleg egy új technika is kifejlődhet a sok szorgalmas percből. 

Magánképzés

 • Ha a csoportos tanfolyamok nem mutatkoztak eredményesnek, akkor van mód sok oktatónál magánképzésre. Előnye, hogy a tanár minden mozdulatát figyelheti a tanulónak, hiszen nem kell másik 10 tanulóra is figyelnie. Hatékonyabb, gyorsabb fejlődést biztosít. 

Szakmai rendezvények

 • Ingyenes szakmai rendezvényeken való részvétel sokat segíthet. Kiválaszthatod a neked legszimpatikusabb oktatót, akár személyesen is beszélgethetsz vele egy konzultációs workshop asztalnál, új technikákat tanulhatsz, megismerheted az új trendeket. Mindezt ingyen! 

Katalógusok, könyvek

 • Minden műkörmös márkának létezik katalógusa vagy egy általuk kiadott vagy forgalmazott szakmai könyve. Unalmas perceinkben lapozgassuk azt. Találunk benne hasznos termékleírásokat vagy step by step-eket, tippeket.

Videók

 • A modern, digitális világunkban rengeteg szakmai videóval találkozhatunk. A legkényelmesebb tanulás, hiszen csak rá kell kattintani és már nézhetjük is, hogy hogyan kell elkészíteni egy-egy körömformát vagy mintát. Vigyázat! Könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy nem megfelelő videót nézünk. Elképzelhető, hogy nagyobb kárt okozunk magunknak vagy a vendégünknek ha nem profi szakember mutatta azt be. 

Járjunk el minél több képzésre, fejlődjünk minél gyorsabban, nyűgözzük le a vendégeinket. A tanfolyam végén kapott okleveleket mutassuk meg nekik, tegyük ki a falra vagy fotózzuk le és osszuk meg velük az ott szerzett élményeinket. Hidd el! Nagyot nősz a szemükben.

 

Továbbképzős csapat


Balázsi Szilvi első step by step videója az egyik legnagyobb látogatottságot érte el. Valószínűleg mindez annak köszönhető, mert a vendégek egyik kedvenc mintáját festette fel a körömre. Az ombre, neon gél lakkok, pálmafa díszítéssel, Balázsi Szilvi nevével az évek során már szinte összeforrtak. A ...

Tovább

Magyarországon jelenleg közel negyed millióra tehető azoknak a gyermekeknek a száma, akik hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű családban cseperednek, közülük pedig nagyjából hétezren élnek átmenetileg vagy tartósan gyermekotthonokban.A szegénységre vonatkozó „steril” tudományos ...

Tovább

"Balázsi Szilvia munkáit nézve azon gondolkodom, hogyan jut ennyi kreativitás, finom érzék egyetlen fiatal lány szívébe? Igen, szívébe, mert ezt a tevékenységet csak szívből lehet igazán végezni. Szilvi egy gyönyörű szalont vezet, ahol óránként gyönyörű körömvarázslatok születnek keze munkája nyomán ...

Tovább

A Trendmániában ez alkalommal is a Crystal Nails szállította a legújabb trendnek megfelelő körmöket, ezúttal Nagy Adri a TigerEye CrystaLac termékcsaládból választhatott. A föld színeiben tündöklő, tigrisszem hatású körmöt Balázsi Szilvi, a SlyNails Körömstúdió oktató műkörmöse készítette. Adri ...

Tovább

Te is kíváncsian vártad, hogy mi lesz 2016 Trendszíne? A PANTONE Intézet nem egy, hanem egyből két új, igyönyörű színnel rukkolt elő! Tavaszra bizonyára imádni fogod ezt a két színt, melyek neve: rózsakvarc és higgadt kék. Leginkább egy hideg pasztell rózsaszínre és lágyabb babakékre tudnánk ...

Tovább