Műkörmös továbbképzések
Továbbképzés fontossága

Egyéb

2016-02-07 13:43:12

Minden szakmánál fontos a fejlődés, a továbbképzés. Aki nem járt még műkörmösnél annak elsőre furcsán hangozhat, hogy a körömépítésben és díszítésben is lehet folyamatosan bővíteni tudásunkat, műkörmösként.

Nálunk, manikűrösöknél miért fontos mindez? 

A divat folyton változik. Ha nem tart lépést az szakember akkor bizony gyorsan lemaradhat. Lesz helyettünk jobb és ügyesebb körmös, aki a vendég minden vágyát ki tudja szolgálni. 

Milyen továbbképzési lehetőségeink vannak?

A mi szakmánkban szerencsére bőven lehet miből válogatni.

 • Választhatsz márka szerint. A műkörmös cégek a saját honlapjukon adnak tájékoztatást a képzések leírásáról, szükséges anyaglistáról, dátumokról, egyéb ehhez kapcsolódó információkról. Pofon egyszerűen be lehet iratkozni ezekre a képzésekre egy e-mail küldésével.
 • Választhatsz technika szerint. Műkörömépítő, díszítő, versenyfelkészítő, körömtábor, diploma kategóriák állnak.rendelkezésedre.
 • Egy két műkörmös márka már nehézségi szint szerint is osztályozza a képzéseit. Ámbár nekünk kell eldönteni, hogy milyen szinten is állunk de azért ez is egy nagy segítség.
 • Választhatunk oktató szerint is. Az oktatás minőségét sokszor leginkább az oktató stílusa, képességei határozzák meg. Ha van egy bevált tanárunk akkor ne habozzunk az összes képzésére ellátogatni. Ettől függetlenül fontos a különböző látásmódok megismerése, ne ragadjunk le egy tanárnál.
 • Lakóhely szerint is tudunk szűrni. Ha valakinek problémás a hosszabb utazás akkor választhat a lakóhelyéhez legközelebbi oktatási centrumot. 
 • Választhatsz a csoport létszáma alapján. Bizonyos márkák a kiscsoportos tanfolyamok híve. Ha te ezt jobban kedveled választhatsz így is. 

Önképzés

 • Az önképzés lehetősége mindig adott. Ha van szünet két vendég között, esetleg szabad a hétvégénk akkor gyakoroljunk. Építhet a szakember saját magának is különböző körmöket, próbálgathat új díszítéseket elkészíteni, esetleg egy új technika is kifejlődhet a sok szorgalmas percből. 

Magánképzés

 • Ha a csoportos tanfolyamok nem mutatkoztak eredményesnek, akkor van mód sok oktatónál magánképzésre. Előnye, hogy a tanár minden mozdulatát figyelheti a tanulónak, hiszen nem kell másik 10 tanulóra is figyelnie. Hatékonyabb, gyorsabb fejlődést biztosít. 

Szakmai rendezvények

 • Ingyenes szakmai rendezvényeken való részvétel sokat segíthet. Kiválaszthatod a neked legszimpatikusabb oktatót, akár személyesen is beszélgethetsz vele egy konzultációs workshop asztalnál, új technikákat tanulhatsz, megismerheted az új trendeket. Mindezt ingyen! 

Katalógusok, könyvek

 • Minden műkörmös márkának létezik katalógusa vagy egy általuk kiadott vagy forgalmazott szakmai könyve. Unalmas perceinkben lapozgassuk azt. Találunk benne hasznos termékleírásokat vagy step by step-eket, tippeket.

Videók

 • A modern, digitális világunkban rengeteg szakmai videóval találkozhatunk. A legkényelmesebb tanulás, hiszen csak rá kell kattintani és már nézhetjük is, hogy hogyan kell elkészíteni egy-egy körömformát vagy mintát. Vigyázat! Könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy nem megfelelő videót nézünk. Elképzelhető, hogy nagyobb kárt okozunk magunknak vagy a vendégünknek ha nem profi szakember mutatta azt be. 

Járjunk el minél több képzésre, fejlődjünk minél gyorsabban, nyűgözzük le a vendégeinket. A tanfolyam végén kapott okleveleket mutassuk meg nekik, tegyük ki a falra vagy fotózzuk le és osszuk meg velük az ott szerzett élményeinket. Hidd el! Nagyot nősz a szemükben.

 

Továbbképzős csapat

 

Továbbképzős csapat

 

Tiger Eye gél-lakk pontmágnessel? De mi is az a pontmágnes? Nézd meg a videót

Tovább

Mit is csináljunk annak a vendégnek, aki nem kedveli a virág és inda mintákat? Itt egy szuper ötlet, hogy variáld a Galaxy Holo port vendéged kezén

Tovább

A húsvéti nyuszi, a húsvéti ünnephez kötődő figura, amely tavasszal, általában húsvétkor titokban, mint a Mikulás, ajándékot hoz a gyerekeknek. Néhány forrás szerint egy félreértés kapcsán került a húsvéti ünnep jelképei közé. Egyes német területeken ugyanis gyöngytyúkot ajándékoztak egymásnak az ...

Tovább

Márvány hatást sokféleképpen lehet kivitelezni. Szilvi mutat egy egyszerű megoldást erre, gél-lakkokból

Tovább