Etikett a Körömszalonokban
Íratlan szabályok egy körmösnél

Egyéb

2016-01-25 13:57:36

Avagy hogyan viselkedj vendégként egy szépségszalonban

Megpróbáltuk összegyűjteni, hogy alapvetően hogyan is illik viselkedni egy körmös szalonban, szépségszalonban. Persze minden alapvető viselkedési normát nem írtunk le, hiszen tudjuk, hogy akik hozzánk járnak, az általános illemszabályokkal tisztában vannak.

1 - Ne késs, de mindenekelőtt gyere el a megbeszélt időpontra! 

5-10 perc késés belefér

Tényleg bármi történhet út közben, de ennél több késést már nem igazán tud behozni a műkörmösöd. Ha mégis megtörténne, hogy többet késel, kérdezd meg tőle, hogy belefértek-e az időbe. Ha igen akkor is kérj inkább egyszerű körmöt, hogy nehogy megcsússzatok. 

Ha nagyon sokat késel, sajnos nem tud vállalni a körmös

A következő, időben érkező vendég nem tehet róla, hogy te késtél. Lehet, hogy neki is időre kell mennie valahova. Ha ő megtisztelte a műkörmösét azzal, hogy pontosan érkezik, akkor a műkörmös is viszonozza azt a vendégének.

Ha látod, hogy késni fogsz, akkor szólj! Egy telefonhívás megnyugtatja a szakembert, mert tudja, hogy legalább valamikor megérkezel, illetve ki tud találni valami gyorsabb díszítést vagy technikát a számodra.

Ha nem tudsz megjelenni az időpontodban, akkor azt mielőbb jelezd!

Ha a manikűrösnek van várólistás vendége, akkor tudja őt értesíteni, hogy felszabadult egy hely. Ha csak pár órával vagy 5 perccel előbb szólsz, akkor már nem tud megérkezni időben egy másik vendég. 

Ne nézd el az időpontod!

Bizonyos szalonokban adnak a vendégeknek időpontkártyát illetve küldenek emlékeztető üzenetet a megbeszélt időpontról. Ha ennek ellenére sem jelensz meg, okkal feltételezheti azt a műkörmös szakember, hogy szándékosan nem tiszteled. Ne feledd, a körmös fizetése a vendégeitől származik. Ha nem jelensz meg, akkor kiesik neki az adott időben várt bevétele. Ez olyan, mint ha másnak hónap végén eltűnne a fizetéséből több tízezer forint. Ugye te sem örülnél neki?

2 - Legyen valami elképzelésed 

Nagyon örülünk neki, hogy ha van olyan vendég, aki ránk bízza a körmét, addig is szárnyalhat a fantáziánk

Egy leheletnyi ötletnek, elképzelésnek azért örülünk. A legjobb megoldás az, ha rábízod magad a körmösre, akkor is adsz neki valami támpontot: milyen színeket szeretsz, szimmetria vagy aszimmetria párti vagy, melyik díszítések tetszenek. Ha képet hozol, akkor annak is örülünk, mert így biztos, hogy tetszeni fog a végeredmény. 

3 - Fizetés 

A borravaló adható, de nem kötelező! Csak egy eszköz arra, hogy visszajelezz a szolgáltatónak, hogy mennyire vagy megelégedve a munkájával.

Nem csak örülünk neki, de kifejezetten kérünk, hogy kis címlettel fizess

A körmösnél nem fordul meg olyan sok vásárló, mint egy élelmiszerboltban. Ha 1-2 vendég nagy címlettel fizet, sajnos kifogy a váltópénzből. 

4 - Időpont foglalás 

Sokan kérnek előre időpontot

Ha biztosra szeretnél menni akkor tervezz előre! A SlyNails Körömstúdióban 2-3 hónapra előre is foglalhatsz időpontot. A késő délután minden szolgáltatónál a legforgalmasabb napszak. Ha te is csak ilyenkor tudsz elszabadulni a munkahelyedről akkor mégfontosabb, hogy gondoskodj méghamarabb a körmös időpontjaidról.

5 - Állatbarát szalonok 

Sajnos nem minden műkörmös szalonban fér bele az, hogy ha magaddal hozod a kutyádat is. Tájékozódj előre, kérdezd meg, hogy hozhatod e magaddal! Ha igen, akkor is csak azt az állatot vidd, amelyik meg van nevelve. Az ugatós, morgó, rohangáló kutyát sehol sem szeretik.

 A SlyNails körömstúdió állatbarát!

6 - Kisgyermekkel a szépségszalonban 

Beszéld meg előre körmösöddel, hogy ő mit szól ahhoz, hogy ha kisbabát viszel magaddal. Sajnos nem mindenhol fér el egy babakocsi, vagy esetleg több ember a váróban, mert a körmös szalonok általában kicsik.

Az nem fér bele, ha mással is foglalkozol körmözés közben

Ha sír a kisbaba nem fogod tudni kivenni a babakocsiból vagy ringatni a babahordozót. Ezt vedd számításba!

Nagyobb gyermeket akkor hozz, ha tud felnőttek között megfelelően viselkedni

Más vendéget zavarhat, ha hangoskodik, rohangál, pakolászik, hiszen sokan azért is járnak szépségszalonokba, hogy pihenjenek, feltöltődjenek, beszélgessenek egy jót. Mindenképp érdemes játékkal készülni, esetleg valamelyik barátnődet, férjedet, családtagodat megkérni, hogy kísérjen el, mert amíg készül az új körmöd, ő tud vigyázni a kicsire.

7 - Néhány egyéb viselkedési szabály 

Körmözés közben ne telefonálj!

Egyrészt mert a kezed nincs az UV lámpában – van olyan műkörmös alapanyag, ami egyenesen tönkre megy, ha a kötési idő közben kikerül az UV fény alól. Másrészt, mert a körmös nem tud kommunikálni veled – pl.: melyik kezedet kéri, melyik színt használja...stb.  

Ne sürgesd a körmösöd!

Borzasztó úgy dolgozni, hogy ha rohanni kell. Ha megkérdezed, hogy mikorra végeztek, akkor ne várd el, hogy körmösöd perce pontosan válaszoljon. Ha az elején sikerül megbeszélni, hogy konkrétan milyen körmöd lesz, akkor jó eséllyel tud neked mondani egy közelítő időt, de ha a körmözés közben támad új ötleted, akkor azzal értelemszerűen befolyásolhatod az időtartamot is!

A beiratkozásnál döntsd el, hogy milyen szolgáltatást szeretnél

Ha például manikűrre iratkoztál be, akkor nem fog beleférni az időbe egy műkörömépítés. Ha viszont műkörmöt beszéltetek meg, akkor ne kérj mégis manikűrt! A műkörmös a szolgáltatás időtartama alapján osztja be egymás után a vendégeket. Ő sem örül az "üresjáratoknak". 

Ha megérkezel valahova, illik köszönni
A cuccaidat ne hagyd szanaszét!

Kérdezd meg a körmöstől, hogy hova teheted a kabátodat, táskáidat. Ha csak ledobod a kanapéra, akkor a következő vendég, aki esetleg az időpontja előtt érkezett, vagy kísérője, nem tud hová leülni. 

A most megszerzett tudással reméljük, hogy még kellemesebben tudod majd eltölteni az időt kedvenc körömszalonodban, és segítettünk megkímélni téged és a körmösöd néhány kellemetlenségtől. Ha te is szeretnél hozzáfűzni valamit, vagy megosztanád tapasztalataidat, írj bátran kommentet!

 


Magyarországon jelenleg közel negyed millióra tehető azoknak a gyermekeknek a száma, akik hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű családban cseperednek, közülük pedig nagyjából hétezren élnek átmenetileg vagy tartósan gyermekotthonokban.A szegénységre vonatkozó „steril” tudományos ...

Tovább

"Balázsi Szilvia munkáit nézve azon gondolkodom, hogyan jut ennyi kreativitás, finom érzék egyetlen fiatal lány szívébe? Igen, szívébe, mert ezt a tevékenységet csak szívből lehet igazán végezni. Szilvi egy gyönyörű szalont vezet, ahol óránként gyönyörű körömvarázslatok születnek keze munkája nyomán ...

Tovább

A Trendmániában ez alkalommal is a Crystal Nails szállította a legújabb trendnek megfelelő körmöket, ezúttal Nagy Adri a TigerEye CrystaLac termékcsaládból választhatott. A föld színeiben tündöklő, tigrisszem hatású körmöt Balázsi Szilvi, a SlyNails Körömstúdió oktató műkörmöse készítette. Adri ...

Tovább

Sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be a 2015-ös év Magyarország Szépe jelöltjei, 21 lány közül választják ki a legszebbet. A Miss World Hungary 2015-ös versenye elkezdődött. Idén több, mint ezer jelentkezőből 200-an kaptak meghívást a a középdöntőbe, belőlük választotta ki a szakmai zsűri a ...

Tovább

Balázsi Szilvi, a SlyNails szakmai vezetője felkérést kapott a Trendmánia és a Crystal Nails csapatától. Bemutatkozhatott a műsorban, és megmutathatta, mit is tud kihozni egy gél-lakkos körömből. A téma: Nőnap. Ezen alkalomból egy kékes-zöldes 3step CyrystaLac került Zita körmére, az új tavaszi ...

Tovább